Colesin rödris
Colesin rödrispreparat är det så kallade funktionellt näringstillskott, fermenterat rött ris (Natura Media, Raisio) tillverkat i Finland
Rödris + Q10, innehåller ubikinon 10 mg per kapsel
Ny mängd monakolin 2,9 mg
Paketstorlek 80 kapslar i PET -plastflaska, tillräckligt i nästan 3 månader,
Innehåll 33 gram
Priset på en kapsel 1,65 kr
Kapseln är växtbaserade, lämplig för veganer
Colesin är en röd risprodukt för att hantera kolesterolnivåer
Läs mer om kolesterol och statiner på denna sida nedan
Colesin rödris ingredienser:
- maltodextrin
- rödris (ris fermenterad med Monascus purpureus svamp) (annat än EU)
- kapsel tillverkad av hydroxipropylmetylcellulosa
- ubikinon Q10, annat än EU
- klumpförebyggandemedel: kiseldioxid och magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror
- pyridoxal-5-fosfat = vitamin B6, annat än EU
- folat (5MTHF-glukosamin, Quatrefolic, Italien)
- metylkobalamin = vitamin B12, annat än EU
Verksamma ämnen per 1 kapsel
- rödrispreparat 100 mg
- varav monakoliini-K 2,9 mg
- ubikinon 10 mg
- Vitamin B6 0,7 mg (50 %*)
- folsyra i folat form 100 µg (50 %*)
- vitamin B12 1,25 µg (50 %*)
* av jämförelsevärdet för det dagliga intaget
Dosering och bruksanvisning:
- 1 kapsel om dagen med vatten
Försiktighetsåtgärder och varningar
- doseringen får ej överskridas
- kosttillskott är inget alternativ till en varierad och balanserad kost eller hälsosam livsstil
- förvaras oåtkomligt for barn
- den dagliga intaget av monakolin från fermenterat rött ris ska underskrida 3 mg
- förvaras vid högst +25 °C
- bör inte intas av gravida eller ammande kvinnor
- bör inte intas av barn under 18 år
- bör inte intas av över 70 år
- rådfråga läkare om du upplever några hälsoproblem i samband med intag av produkten
- bör inte intas om du redan använder andra produkten som innehåller fermenterat rött ris
Colesin rödris tillverkade av Natura Media är ett ansvarsfullt och rent rödrispreparat
Hur kan jag påverka blodkolesterolnivåer själv?
Korrekt näring är den första och grundläggande metoden för att balansera blodkolesterol och fett: Detta är det enda sättet vi kan minska tillgången till exogent (från utsidan) mättat fett och kolesterol i vår kropp.
Tyvärr är det första stycket ofta inte tillräckligt och därför kan vi behöva ta till läkemedel som är utformade för att förhindra att lönen producerar kolesterol. Dessa läkemedel kallas statiner.
Som ett alternativ kan du också försöka använda en mjukare och naturlig lösning först. Det finns faktiskt många välkända naturliga näringsämnen och livsmedel som kan hjälpa till att balansera blodkolesterol och fettnivåer. Dessa är:
- grönsaker, sallad
- mjuka och bra fetter som olivolja, Ecolomega fiskolja
- högt fiberinnehåll kolhydrat som fullkorn, fullkorn, ris, bär och frukt
- lågfettkött och proteiner som fisk, ägg, baljväxter, nötter och fröinnehållande grönsaks mat
Vad är kolesterol
Kolesterol är ett viktigt ämne för kroppen utan vilket inte kan levas. I kemiskt är det en olöslig, steroider, omättad kristallin alkohol. Det finns två typer av kolesterol i vårt blod:
- det onda LDL -kolesterolet, som är rik på linolsyra, som är mycket känslig för blodkärlens inre yta och därmed ökar risken för arterioskleros
- kära HDL-kolesterol med uppgiften att bära LDL-kolesterol tillbaka till levern för återanvändning
Vår kropp använder bland annat kolesterol:
- att producera hormoner
- för att bilda en gall
- att producera vitamin D
- att bygga cellmembran
Var får vår kropp kolesterol
Kolesterol kommer från två källor:
- det mesta av det kolesterol som behövs av vår kropp produceras av vår kropp själv. Levern förbereder det för behovet av våra vitala funktioner.
- resten av kolesterolet kommer å andra sidan från djurnäring
Vissa livsmedel är kända för att innehålla mer kolesterol än andra, såsom kycklingägg, smör, mjölk och mejeriprodukter. Å andra sidan innehåller 100 g smör inte mer kolesterol än ett kycklingägg.
Kolesterol och kostfetter
Mängden mättade fetter som finns i maten är viktigare än kolesterolinnehållet. Ägget är relativt fettfritt jämfört med 100 g smör, även om koncentrationen av både naturligt kolesterol är nära varandra. Djur mättat fett påskyndar å andra sidan gallsutsöndring och främjar utsöndring av kolesterol till gallvätska och dess absorption tillbaka från tarmen. Växter och vegetabiliska oljor innehåller inte kolesterol, men vissa vegetabiliska fetter kan innehålla mer mättat, hårt eller härdat fett.
Metoden för att göra rött ris
Det röda riset tillverkas genom att fermentera kokt ris genom att blanda fotjästen i Monascus -familjen som färgar rödris. Metoden för tillverkning kan jämföras med produktion av mögelost. Dessa stall som planteras i ris producerar monakoliner på ris ytan, särskilt monakolin K.
De negativa effekterna och biverkningarna av rött ris
Eftersom strukturen för monakolin är identisk med lovastatin kan röda risprodukter orsaka samma nackdelar som de statiner som föreskrivs som ett läkemedel. De vanligaste biverkningarna kan vara:
- yrsel
- illamående
- mage upprörd som diarré
- stigande leverenzymer
Om du får sådana symtom, sluta använda de röda revbenen för tillfället och konsultera din läkare.
Colesin rödris har certifiering av pålitliga laboratorier för renheten av råvaror.
Hur kan jag uppnå fördelarna med rödris?
Den billiga effekten av de rödris uppnås genom att ta en kapsel av Colesin rödris preparaten dagligen.
En daglig dos Colesin rödris innehåller 2,9 mg monacolin K.
Colesin rödris kapslar har också andra näringsämnen som stöder driften av monacolin K, till exempel:
- Vitaminer B6 och B12 som främjar normal blodkropps-bildning
- folsyra som främjar normal blodbildning
- ubikinon, 10 mg/kapsel
Se tillverkaren Natura Medias Colesin rödris produktsida här
Se Finherbs andra kolesterol-produkter här
Bäst före: se fliken Ytterligare information
Finherb säljer alltid de senaste tillverkningssatserna från tillverkaren / importören 🙂
Tillverkare Natura Media Oy, Reso
Återförsäljare i Sverige Finherb webbutik
N 18164
Recensioner
Det finns inga recensioner än.