Monizym Plus enzymer
Monizym Plus enzymer är ett kosttillskott som innehåller en stark och mångsidig kombination av enzymer från olika funktionsområden i funktionsområdet pH 3–9
Enzympreparat i plastburk och kartong, 60 kapslar, 21 gram
Produkten är vegansk, förpackad i en vege-kapsel
Monizym Plus skiljer sig från Monizym X10 vad gäller dess styrka och blandningsförhållande. Pluset har mer alfa-galaktosidas, vilket kan vara ett välkommet inslag för den som har problem med till exempel baljväxter och andra svårsmälta kolhydrater.
Jämför koncentrationerna av alfa-galaktosidas per 1 kapsel:
- Monizym X10 innehåller alfa-galaktosidas 100 GalU
- Monizym Plus enzymer innehåller alfa-galaktosidas 400 GalU
I övrigt är Monizym X10 starkare
Vissa livsmedel, som råa grönsaker, mejeriprodukter eller fiberrika spannmål, upplevs som ”dåligt smältbara” eftersom de långsamt bryts ner
Du kan ta ytterligare enzymer i form av ett kosttillskott för att hjälpa.
Monizym Plus enzymer ingredienser:
- ananaspulver
- enzymblandning:
- alfa-galaktosidas
- amylas
- proteas
- bromelain
- fytas
- lipas
- cellulas
- hemicellulas
- laktas
- maltas
- invertas
- kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa)
- klumpförebyggandemedel: kiseldioxid och magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror
Enzymhalt per 1 kapsel:
- a-galaktosidas 400 GalU
- amylaser 2140 DU, 13 AGU
- proteaser 7500 HUT, 810 PC, 8 SAP
- bromelain 1360 FCC
- fytas 25 FTU
- lipas 85 LU
- cellulas 30 CU
- hemicellulas 34 HSU
- laktas 100 LacU
- maltas 10 DP
- invertas 7 INVU
- ananaspulver 200 mg
Monizym Plus enzymer dosering:
- 1–3 kapslar per dag vid behov, i samband med måltiden
- doseringen får ej överskridas
- kosttillskott är inget alternativ till en varierad och balanserad kost eller hälsosam livsstil
- kapseln kan tas med vätska, eller så kan innehållet strö direkt på maten
Förvarning:
- förvara vid en temperatur under +25°C
- förvaras oåtkomligt for barn
Matsmältningen behöver inte vara krångligt!
Matsmältningens normala funktion är viktig för människans välbefinnande. Långsam matsmältning gör livet svårt. Det orsakar buksmärtor, kramper, buksvullnad och flatulens. Du bör inte på något sätt behandla dem som om de var en del av det normala livet.
Vilka är orsakerna till matsmältningsproblem?
Många som lider av de ovan nämnda problemen kanske inte är medvetna om de verkliga orsakerna till deras besvär. Symtomen behandlas troligen med mjölksyrabakterier och medicin mot halsbränna. Mjölksyrabakteriepreparat och medicin mot halsbränna hjälper dock inte när orsaken till problemet är matsmältningssystemets otillräcklighet för att smälta näringsämnen. Symtom kan komma och börja störa dig till följd av överätande eller om du har en intolerans mot mat. Problemet kan orsakas helt enkelt av bristen på matsmältningsenzymer.
Hur enzymer spelar en viktig roll
Matsmältningssystemet hos en frisk person producerar många olika enzymer, som var och en tar hand om att bryta ner maten på ett sådant sätt att kroppen kan använda den till sin egen fördel. Om det inte finns tillräckligt med enzymer börjar magen och matsmältningskanalen att visa symtom.
Hur kan du själv öka antalet magenzymer
Precis som vitaminer kan enzymer tas som kosttillskott. Monizym Plus är ett utmärkt tillskott till din mage när du behöver mer aktiv enzymaktivitet för matsmältningen. Den innehåller exakt de enzymer din mage behöver:
- laktas, som bryter ner laktos
- alfa-amylas, som bryter ner stärkelse
- proteaser som klyver proteiner, proteinämnen
- alfa-galaktosidas, som bryter ner långa kolhydrater, vilket minskar flatulens
- cellulas, som även bryter ner kolhydrater, speciellt frukt
- lipas, som bryter ner fetter
- fytas
Enzymerna i Monizym Plussa enzymer bryts ner:
- kolhydrater
- proteiner
- fetter
Se tillverkaren Natura Medias Monizym Plus enzymer produktsida här
Se Finherbs andra enzym-produkter här
Tillverkare: Natura Media OY, Reso
Bäst före: se fliken Ytterligare information
Finherb säljer alltid de senaste tillverkningssatserna från tillverkaren / importören 🙂
Återförsäljare Finherb webbutik
N 16053
Recensioner
Det finns inga recensioner än.